Normal_5504

Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs die moeite hebben met het plannen en organiseren van het huiswerk en hun buitenschoolse activiteiten, heeft Centrum Autisme Rivierduinen een speciale, 2-delige agenda op A4-formaat uitgebracht.

De agenda is bedacht door Caroline Doesburg, ondersteuner van de Cliëntenraad van Centrum Autisme Rivierduinen, toen bleek dat allerlei andere agenda's hierin tekort schoten, zo meldt GGZ nieuws.

‘De praktijk was dat we steeds informatie verzamelden op verschillende plekken, omdat niet alles in de agenda paste. Het gevolg was dat er geen overzicht was en we vaak te laat ontdekten dat onze zoon op een bepaalde dag tijd ‘te kort' kwam. Voor een goed overzicht hadden wij behoefte aan een agenda zonder franje, zonder plaatjes en afleiding tussendoor, maar wel met de mogelijkheid om je eigen unieke kaft te pimpen', aldus Caroline.

Overzicht over de hele week
De PS 24/7 agenda biedt een volledig overzicht voor de hele week, waarbij iedere dag uit verschillende blokken bestaat: een blok Today's tests & tasks, een blok Today's must do's en een blok Today's planning starts @ ... hrs.

Door in één oogopslag te zien wat er op een dag af moet zijn, wat er gedaan moet worden en hoe het gepland wordt, ervaren leerlingen met autisme meer overzicht over wat ze te doen staat.

Klik hier voor meer informatie.