Normal_5360
Op 19 mei zal CNV Onderwijs staken als er voor die tijd geen oplossing is voor de gevolgen van de bezuinigingen op passend onderwijs. Dat besluit heeft het verenigingsbestuur dinsdag 12 april genomen. ‘Helaas is het kabinet doof geweest voor onze argumenten en oplossingen, waardoor een staking straks nodig is. Maar als ik heel eerlijk ben hoop ik voor alle onderwijskrachten, leerlingen, ouders en schoolleiders dat we niet hoeven te staken,’ zegt Michel Rog, voorzitter CNV Onderwijs.

’Het regulier en speciaal onderwijs zijn geen fabrieken waar je de lopende band even kunt stilzetten. Daarom is tot nu toe gekozen voor vriendelijke acties zoals een flashmob, de manifestatie in Nieuwegein op woensdagmiddag, snoepjes uitdelen en een resolutie bij het CDA-congres. Naast de acties is er van alles gedaan om met de minister in gesprek te komen over alternatieven. Haar reactie is, gesteund door de CDA Tweede Kamerfractie, dezelfde als richting haar partijgenoten na het aannemen van de resolutie passend onderwijs: “ik houd me aan het regeerakkoord en wil alleen praten over de uitvoering van de bezuinigingen.” CNV Onderwijs blijft constructief meedenken, maar zal ook de acties verharden. We doen er alles aan om te voorkomen dat dit ouders, leerlingen en het onderwijs wordt aangedaan.’

CNV Onderwijs
organiseert tot aan 19 mei tal van activiteiten.

Regionale bijeenkomsten

Op 18, 19, 20 en 21 april organiseert CNV Onderwijs vier regionale bijeenkomsten. Ze worden gehouden in Zwolle, Utrecht, Haarlem en Heeze. Doel van deze bijeenkomsten is het informeren van de leden over de actuele stand van zaken en het stimuleren van de actiebereidheid voor 19 mei.

Bijeenkomsten ministerie regulier onderwijs
Het ministerie organiseert 80 bijeenkomsten in het primair onderwijs en 80 in het voortgezet onderwijs om te praten met bestuurders en schoolleiders over de stelselwijziging passend onderwijs. Deze bijeenkomsten willen wij aangrijpen om te laten zien dat we het nog steeds niet eens zijn met de bezuinigingen. Dit doen wij door op vijf plaatsen een oploop van mensen te organiseren en daar ook pers voor uit te nodigen.

Bijeenkomsten ministerie speciaal onderwijs

CNV Onderwijs en CNV Schoolleiders zullen op zeven bijeenkomsten aanwezig zijn om kenbaar te maken dat de bezuinigingen te hard aankomen. Deze bijeenkomsten vinden plaats op 13, 14, 19, 20, 21, 27 en 28 april. Op www.cnvo.nl/passendonderwijs staan de locaties die op dat moment bekend zijn.

Schoolleiders manifestatie (11 mei)
Op 11 mei organiseert CNV Schoolleiders, samen met de AVS en de AOb een conferentie waarin schoolleiders de knelpunten op het gebied van werkgelegenheid en onderwijskwaliteit met elkaar en de politiek kunnen delen.

Staking (19 mei)
Op 19 mei vindt de grote landelijke staking plaats.