Normal_5336
Het ging even hard tegen hard tussen minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs en de school voor voortgezet speciaal onderwijs De Bodde in Tilburg. De minister vond de leerlingen niet beleefd genoeg en de school vond die opmerking gênant en aanmatigend.

Maandag kwam de minister naar Tilburg om de kou uit de lucht te halen. Volgens zowel de Van Bijsterveld als de school is dat gelukt, zo meldt Omroep Brabant.

De minister sprak met leerlingen en leerkrachten van De Bodde over de bezuinigingen van in totaal 300 miljoen euro op het speciaal onderwijs. Leerlingen maken zich zorgen over de klassen die groter worden en zijn bang dat ze niets meer zullen leren.

Kelly, een 16-jarige leerling van De Bodde, stuurde een boze brief. Van Bijsterveldt schreef in haar antwoord dat ze het jammer vond dat de juffen en meesters van de leerlingen er niet op gelet hebben dat die brief wat beleefder van toon was.

Geen begrip
Dat schoot in het verkeerde keelgat van het team van De Bodde. Volgens de leerkrachten getuigt de brief van geen enkel begrip voor en kennis van de sector. En wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.

Boven de brief van de minister staat een stempel op de kop. "Als de mensen op uw Ministerie niet weten hoe een stempel vastgehouden moet worden, stuur ik met alle plezier een ambulant begeleider voor een kort consult. Met een hulpmiddel op de stempel (een stickertje of zo) hoeft deze fout nooit meer gemaakt te worden", schreef De Bodde terug.