Normal_5164

SP-Kamerlid Manja Smits krijgt steun van de Tweede Kamer voor het voeren van een debat over de sluiting van twee scholen in het speciaal onderwijs.

Eerder dit jaar nam de Tweede Kamer een motie van Smits aan waarin van de regering geëist wordt dat geen enkele school gesloten wordt onder druk van de bezuinigingen. Nu dit toch dreigt te gebeuren wil Smits opheldering van Minister Van Bijsterveldt.

Van Bijsterveldt bezuinigt een totaalbedrag van 300 miljoen euro op leerlingen die extra zorg nodig hebben vanwege een handicap of stoornis. Deze week maakte EenVandaag bekend dat twee in epilepsie gespecialiseerde scholen, door deze bezuinigingen, mogelijk toch de deuren moeten sluiten.

De scholen geven aan dat meer dan de helft van hun budget verdwijnt. Smits: ‘Deze scholen zijn nota bene uitgebreid aan de orde geweest tijdens het debat. De minister zegde toe dat er voor deze scholen geen sluiting zou dreigen. Dan mag ze mij wel eens gaan uitleggen hoe deze scholen overeind blijven als zo een groot deel van hun budget verdwijnt'.