Normal_5397

Woensdag heeft de minister van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt, bekend gemaakt dat het kabinet de bezuiniging op passend onderwijs met een jaar zal uitstellen. OUDERS & COO, een landelijke organisatie van en voor ouders, ouderraden en medezeggenschapsraden, is blij met dit besluit.

Veel ouders die te maken hebben met de bezuinigingen, omdat hun kind op school extra zorg krijgt, hebben de organisatie in de laatste weken benaderd. Samen met andere organisaties in het onderwijs had OUDERS & CO al eerder weerstand tegen de bezuinigingen uitgesproken.

Door de maatregel een jaar uit te stellen is er extra tijd beschikbaar om nog eens goed naar de plannen te kijken. OUDERS & COO is voorstander van passend onderwijs. Scholen krijgen straks een zorgplicht en dat moet voorkomen dat kinderen met een gedrag- of leerprobleem thuis komen te zitten. Maar de invoering van passend onderwijs moet wel zorgvuldig en niet overhaast gebeuren.

Ook moet er genoeg geld zijn voor scholen om de zorg voor kinderen aan te bieden. In tegenstelling tot andere organisaties heeft OUDERS & COO het gesprek met de minister over passend onderwijs niet stilgelegd. We blijven na het goede besluit van de minister graag de belangen van ouders bepleiten totdat er een definitief voorstel ligt.