Normal_7799

ALMERE - Het nieuwe schoolgebouw aan de Veluwedreef wordt de komende twee jaar in gebruik genomen door leerlingen van de Aventurijn, een school voor voortgezet speciaal onderwijs.

Aan het begin van het schooljaar is door de schooldirectie vastgesteld dat voor hun doelgroepleerlingen een hek om het schoolplein nodig is.

Hoewel het gebouw veilig is en voldoet aan het Bouwbesluit, werd door de school aangegeven dat een aantal aanvullende veiligheidsvoorzieningen wenselijk is.

In goed overleg met het schoolbestuur heeft de gemeente Almere maatregelen genomen. Omdat een hekwerk voor deze leerlingen nodig is, heeft de gemeente een aantal weken geleden meteen een bouwhek geplaatst om het schoolplein.

Schoolplein
Het plein is nog niet helemaal klaar. De bestrating wordt afgemaakt in de eerste week van november. De week erna zal het hek worden geplaatst. De poorten in het hek worden later geplaatst, omdat deze nog gemaakt moeten worden.

Trapleuningen
In het gebouw worden een paar extra trapleuningen aangebracht. Ook deze worden apart gemaakt en zijn begin december klaar.

Het schoolgebouw zal later door een andere doelgroep in gebruik worden genomen. Voor de Aventurijn wordt elders een eigen schoolgebouw gerealiseerd.

© Nationale Onderwijsgids