Normal_3074

TIEL - Zeer moeilijk lerende kinderen hebben niet alleen onderwijs nodig, maar ook zorg. Bij de planvorming voor nieuwe huisvesting voor de Cambier van Nootenschool trekt de school dan ook samen op met zorginstelling 's Heeren Loo. In nauwe samenwerking met de gemeente Tiel en woningcorporatie SVT zijn zij in overleg over de ontwikkeling van een brede zorgschool waar onderwijs en zorg gecombineerd wordt. Donderdag 25 november ondertekenen de vier partijen een intentieovereenkomst om de gemaakte afspraken vast te leggen.

De Cambier van Nootenschool biedt onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen. Veel leerlingen hebben naast hun verstandelijke beperking ook een lichamelijke beperking. Behalve onderwijs hebben de kinderen ook zorg nodig. Zorg die de ouders/verzorgers alleen niet altijd kunnen bieden. Door de samenwerking met 's Heeren Loo in de brede zorgschool is het mogelijk om op één locatie tijdens en buiten schooltijden (dag, naschoolse en vakantie)opvang te realiseren en een kinderdagcentrum voor kinderen met een verstandelijke beperking te vestigen. Daarnaast worden appartementen gerealiseerd waar jongeren getraind kunnen worden in het aanleren van vaardigheden.
Een geschikte locatie voor de toekomstige brede zorgschool is gevonden aan de Rivierenlandlaan nabij winkelcentrum Rauwenhof. De locatie is makkelijk bereikbaar voor de taxi's en busjes waarmee veel leerlingen gebracht en gehaald worden. Een voordeel is ook dat het in de directe omgeving is van woningen, winkelcentrum en het zorgeiland (waar o.a het ziekenhuis gevestigd is). De kinderen van de brede zorgschool kunnen op deze manier makkelijk deelnemen aan de maatschappij en gebruik maken van eventuele andere medische en maatschappelijke voorzieningen.
Na de ondertekening van de intentieverklaring gaan de partijen plannen maken voor de realisatie van de brede zorgschool. Samenwerking met de buurt is hierbij belangrijk. Niet alleen voor de kinderen van de school, maar ook om na te gaan of voorzieningen kunnen worden gedeeld met de buurt.

Bron: StadTiel