De Piloot, een school voor speciaal voortgezet onderwijs in de Rotterdanse wijk Ommoord, hoeft definitief niet naar Spangen te verhuizen, zo meldt RTV Rijnmond.

Ouders hebben dat woensdagavond van de gemeente Rotterdam te horen gekregen tijdens een bijeenkomst op de school. Dat meldde voorzitter Jeroen Burghoorn van de Medezeggenschapsraad.

De afgelopen jaren is De Piloot uit zijn jasje gegroeid door de grote groei van het aantal leerlingen. Nieuwbouw is pas in 2012 in zicht, dus moet voor de tussentijd een oplossing worden gezocht.

De verhuisplannen die onderwijswethouder Hugo de Jonge voor de school in petto had, lagen vanaf het begin slecht onder een groot deel van de ouders. In het oorspronkelijke plan zou de school tijdelijk verhuizen naar Spangen. Een deel van de leerlingen zou dan veel verder moeten reizen. Dat plan is nu van de baan, tot vreugde van veel ouders.

Dat de school in augustus volgend jaar zal verhuizen, staat nog altijd vast. In januari wordt de nieuwe, tijdelijke locatie vastgesteld.