De Fiep Westendorp Foundation heeft een aantal verhalen en illustraties van Jip en Janneke laten bewerken tot een voorlees- en voelboek voor blinde en slechtziende kinderen.

Op zaterdag 16 oktober 2010, bij de afsluiting van de Kinderboekenweek, werd bij Dedicon in Grave dit mooie Jip en Janneke voelboek aangeboden door de secretaris van de Foundation, mevrouw drs. Gioia Smid. Alle aanwezige kinderen of hun ouders of begeleiders kregen daarna een exemplaar cadeau. Er zijn er in totaal 500 van gemaakt.

Frank Groothof gaf aan de middag extra kleur door een verhaal te vertellen en daarna samen met de kinderen een verhaal te lezen uit het zojuist ontvangen cadeau. Vanuit het veld is er al veel belangstelling getoond voor dit boek.

Samen lezen
Het boek bevat zeven Jip en Janneke verhalen van Annie M.G.Schmidt en bestaat uit twee delen. De rechterhelft bevat voelbare tekeningen en stukjes braille en de linkerhelft is het gedeelte in gewone druk voor de ouders, grootouders of begeleiders. Samen lezen wordt met zo'n boek mogelijk en leuk.

Eén keer eerder heeft de FWF een dergelijk boek uitgegeven, toen met verhalen van Pim en Pom. Dat werd zeer enthousiast ontvangen. Aangezien er maar weinig van dergelijke gecombineerde uitgaven bestaan, besloot de Foundation nogmaals zo'n boek te laten maken. Zij vroeg aan Dedicon ervoor te zorgen dat het bij de blinde en slechtziende kinderen terecht zou komen.

Gratis aanvragen
Iedereen die met blinde of slechtziende kinderen werkt of leeft, kan dit Jip en Janneke voorlees- en voelboek gratis aanvragen bij Dedicon, telefoon 0486 486 486.