Wat is de meerwaarde van die nieuwe ict-toepassing die we sinds kort op school gebruiken? Zit u met deze of een soortgelijke vraag en bent u op zoek naar een antwoord?

Door onderzoek van Kennisnet kan een antwoord worden gegeven op vragen over de opbrengsten die de ict-toepassingen bieden en de randvoorwaarden die daarop van invloed zijn. De school hoeft geen kosten te maken voor het onderzoek.

Voor wie
De regeling is bedoeld voor publieke scholen voor Speciaal Onderwijs, te weten speciaal onderwijs (SO), scholen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) en scholen voor Speciaal basisonderwijs (SBO). Wat levert meedoen aan EXSO op?

U krijgt heel gericht antwoord op de vraag of de gebruikte ict-toepassing in de gekozen setting werkt of niet.

De uitkomsten van het onderzoek worden gedeeld met andere scholen. Met deze kennis kan succesvolle inzet zich herhalen en kan voorkomen worden dat men onnodig doorgaat met niet goed werkende toepassingen/leersituaties.

Financiële bijdrage
De deelnemende scholen komen in aanmerking voor een vergoeding voor de te maken projectkosten en een onkostenvergoeding voor de medewerking aan het onderzoek. Het bedrag dat beschikbaar is, is afhankelijk van de aanvraag. In het algemeen bedraagt de hoogte € 10.000 à € 20.000 tot maximaal € 60.000.

Randvoorwaarden
De ict-toepassing moet al ontwikkeld te zijn. Daarnaast moet de toepassing al in gebruik genomen zijn of uiterlijk in december 2010 in gebruik worden genomen.

Klik hier voor meer informatie.