Per 1 augustus 2010 vindt een bezuiniging plaats op de rugzak SBO en de ambulante begeleiding cluster 3 en 4. Die bezuiniging is omvangrijk. Het is mogelijk dat schoolbesturen zich als gevolg van de bezuiniging genoodzaakt zien om personeel te ontslaan.

Tegelijkertijd is er een tekort aan arbeidskrachten in deze sector. De sociale partners en het ministerie van OCW hebben zich in een convenant gezamenlijk verbonden aan het zoveel mogelijk begeleiden van met ontslag bedreigde medewerkers naar een nieuwe betrekking. Hiervoor is een Matchpunt in het leven geroepen.

Schoolbesturen die zich genoodzaakt zien personeel op termijn te moeten ontslaan als gevolg van de bezuinigingsmaatregel kunnen personeel melden bij het Matchpunt. Niet aanmelden bij het Matchpunt heeft consequenties voor eventuele vergoedingsverzoeken bij het Participatiefonds.

Het Matchpunt bemiddelt in het vinden van een nieuwe betrekking voor de betreffende medewerker. De regels en voorwaarden waaronder een schoolbestuur gebruik kan maken van het Matchpunt worden toegelicht op de website www.passendonderwijs.nl/matchpunt.

Bron: PassendOnderwijs.nl