Rondom hooggevoelige kinderen wordt een nieuwe hulpsector ontwikkeld. Voor de kinderen worden consulten, cursussen en workshops gegeven, en op internet zijn talloze fora aan het fenomeen gewijd. De hooggevoeligheid van het kind kan tot uiting komen via dyslexie, ADHD, depressiviteit, structurele driften en een vorm van autisme.

Rondom hooggevoelige kinderen hangt een geur van spiritualiteit en esoterie. Op internet worden ook de termen kristalkind, nieuwetijdskind, sterrenkind en regenboogkind gebruikt. Therapeut Layla van Oppen uit Hoofddorp verklaart dat bij hooggevoelige kinderen `het energetische immuunsysteen op tilt kan slaan` aangezien ze een `heel ander trillingspatroon` hebben.

Een van de subgroepen van hooggevoelige kinderen is het paranormale kind, dat contact kan leggen met overledenen en in de toekomst kan kijken. Televisiezender SBS6 start begin 2011 met de serie `Help, heeft mijn kind een zesde zestuig?`Het programma wordt gepresenteerd door medium Liesbeth van Dijk. Critici menen dat kinderen in de waan worden gelaten dat ze over magische krachten beschikken. Dat kan de behandeling van aardse oorzaken en stoornissen in de weg staan.

Bron: ProfNews