Het nieuw verschenen kinderboek Langmuts is een held haakt in op een actueel thema: hoogsensitiviteit. Auteur Josina Intrabartolo en illustrator Dinie de Zeeuw willen in dit kleurrijke boek kinderen laten ontdekken dat hoogsensitiviteit soms weliswaar lastig is, maar dat het bovenal een kracht is.

In Nederland is naar schatting 20 procent van de mensen hooggevoelig. Deze mensen zijn meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merken meer signalen en details op. Wat anderen normaal vinden, zoals mensenmassa's of harde muziek, kan voor een hooggevoelig persoon (HSP) al snel te veel zijn. Tegelijkertijd hebben HSP's een zeer sterke intuïtie en nemen zij geluiden, geuren en details veel sneller en intenser in zich op.

Prettig
In het boek Langmuts is een held draait het om kabouter Langmuts die het aanvankelijk maar lastig vindt dat hij veel beter voelt dan andere kabouters. Hij merkt dat hij banger is dan zijn vriendjes. Want hij vindt televisiekijken vaak spannend en heeft pijn in zijn buik als hij naar een feestje mag. Daarom bedenkt Langmuts een slim plan om niet meer zo ‘goed te voelen'. Maar als alle kabouters op zoek moeten naar een weggelopen Babybosmuis, ontdekt Langmuts dat het eigenlijk ook wel heel prettig is om net iets meer te zien, te ruiken en te voelen.

Extra ouderpagina's
Het boek helpt kinderen om zichzelf beter te begrijpen over wat ze voelen en denken. Niet voor niets is de ondertitel van het boek: ‘Voor alle kleine helden die zich staande houden in een woelige wereld'. Voor de ouders zijn er bovendien twee extra pagina's waarin hooggevoeligheid kort wordt uitgelegd.

Langmuts is een held is het tweede kinderboek van Josina Intrabartolo. Eerder schreef ze al het succesvolle boek Waar is oma nu? dat kinderen helpt bij de rouwverwerking na het overlijden van een dierbare.

Langmuts is een held, verkoopprijs € 12,95, is te koop via de webwinkel van uitgeverij Scrivo Media. Onder vermelding van het ISBN-nummer (978-90-812672-3-6) is het boek ook verkrijgbaar bij andere boekhandels. Kabouter Langmuts heeft bovendien een eigen Hyves-pagina: langmuts.hyves.nl