Kentalis heeft een nieuwe DVD uitgebracht met voorbeelden van `good practices` voor resultaatgericht leesonderwijs aan dove en slechthorende basisschoolleerlingen.

De dvd bevat videobeelden van leeslessen en is in de eerste plaats bedoeld voor leerkrachten in het basisonderwijs die lesgeven aan dove of slechthorende kinderen. De dvd-rom is zeker ook geschikt voor de direct betrokkenen in en om het kind en de school heen: directies, taalcoördinatoren, intern begeleiders, onderwijsadviseurs, nascholers, logopedisten, studenten en opleiders.

De DVD is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Kentalis Talent, een van de scholen van Kentalis, en Kentalis Pontem. Het is een praktische uitwerking van het in 2008 verschenen rapport `Lezen bij dove en slechthorende leerlingen`.

De opzet van de DVD sluit aan bij de praktische handreikingen uit het rapport en bevat videobeelden binnen de fasen van ontluikende, beginnende en gevorderde geletterdheid. De DVD bevat onder andere videobeelden van interactief voorlezen, taalspelletjes, technisch lezen (op woord- en tekstniveau) en begrijpend lezen. De fragmenten worden ondersteund met theoretische achtergrondinformatie.

De DVD kost €10,- en kan besteld worden via infopontem@kentalis.nl. Het rapport is te downloaden via www.kentalis.nl.

Bron: Doof.nl