Er zijn autistische jongeren (12-18 jaar) voor wie het huidige aanbod binnen het cluster 4 VSO onderwijs nog niet passend genoeg is. Zij kunnen niet voldoen aan het gewenste niveau van zelfstandigheid, sociale competentie, en schools perspectief. Een aantal van deze jongeren zit nu thuis en dat mag niet zo blijven. Stichting de Walkant is kort geleden opgericht met als eerste doel het aanbieden van zorg in combinatie met onderwijs.

In samenwerking met het REC 4-4 in Amersfoort, de VSO afdeling van de JH Donnerschool (cluster 4) en de Rudolphstichting in de Glind (gemeente Barneveld) zullen wij begin 2010 starten met een groep van 12 leerlingen. In een eigen locatie in de Glind, gaan wij deze jongeren begeleiden en zullen zij onderwijs krijgen van leerkrachten van de Donnerschool. De jongere is dus zowel deelnemer van de Walkant als leerling van de Donnerschool.

Het wordt een uniek aanbod waarbij zorg en onderwijs helemaal door elkaar loopt. Op schooldagen (m.u.v. de woensdag) bieden wij van 9.15 tot 16.00 uur het zorg/onderwijsprogramma aan.

Bron en meer informatie: Stichting De Walkant