De onderwijsinspectie heeft de Alphense Prismaschool een onvoldoende gegeven. Daarmee is de Prismaschool de derde school van de Scope Scholengroep die geen voldoende haalt. Ook het Groene Hart Lyceum en de Topmavo presteren volgens de onderwijsinspectie ondermaats.

Prisma geeft onderwijs aan kinderen tot twintig jaar met een iq tot zestig en staat al sinds 2006 onder extra toezicht van de onderwijsinspectie. Ondanks dat er verbeteringen zijn doorgevoerd, was de inspecteur nog niet tevreden over de behaalde resultaten. Zo lukt het Prisma niet om van elke leerling binnen vier weken een individueel handelingsplan te maken, terwijl dit wel verplicht is.

Cil Wigmans, voorzitter van Scope Scholengroep, zegt in een reactie dat Prisma in een groeiproces zit. Hij was kritisch over het rapport van de onderwijsinspectie: 'De vereisten zijn hetzelfde als in het reguliere onderwijs en dat is heel moeilijk omdat met deze doelgroep individueel gewerkt wordt'. De onderwijsinspectie wil de eisen niet bijstellen voor het speciaal onderwijs, aangezien elk kind recht heeft op goed onderwijs.

Bron: Webregio.nl