Voor wie in het stadion of voor de televisie het Nederlands Elftal op een muzikale manier wil ondersteunen, kan vanaf zaterdag vuvuzela-les nemen. De blaastechnieken worden via internet uitgelegd door de bekende jazztrompettiste Saskia Laroo. De les is gratis te volgen via de Online Muziekschool.

De blaastechniek van de bekende stadiontoeter die vooral in Zuid-Afrika populair is, lijkt op die van een trompet. Trompettiste Saskia Laroo legt in de zes minuten durende video de basistechniek uit. ,,De blaastechniek van een vuvuzela is in de basis hetzelfde als van een trompet. Alleen de klank is anders en je hebt minder mogelijkheden. Ik hoop dat deze les voor sommigen een mooie opstap is naar de trompet."

De Amsterdamse Laroo is in Amerika door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe'. Ze is een van de weinige vrouwen die al meer dan drie decennia succesvol op een trompet blaast.

Bij de Online Muziekschool is sinds juli 2009 muziekles te volgen via het internet. Cursisten worden begeleid via de webcam door een professionele docent. Het jonge bedrijf biedt gitaar- en zangles aan. Dit jaar wordt het cursusaanbod verder uitgebreid met piano en basgitaar. De vuvuzela-les wordt ter ere van het WK gratis aangeboden via www.onlinemuziekschool.nl/vuvuzela. De les blijft gedurende het hele WK beschikbaar.

Bron: Online Muziekschool