Normal_klas_leeg_stoelen_stoeltjes_op_tafel_sluiting_dicht_staking

Een kwart van de schoolleiders in het primair onderwijs gaat staken morgen. Drie kwart staat achter de onderwijsstaking. Dit blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder 1500 schoolleiders. Dit meldt AVS. 

De schoolleiders gaven aan dat ze de afgelopen twee jaar meerdere werkdrukverlagende maatregelen hebben genomen in de school, vooral binnen de mogelijkheden die zij nu hebben. Zo hebben ze het aantal overleguren teruggedrongen en geprobeerd het werk beter te verdelen. Ook zijn bepaalde taken die eerst op leerkrachten neerkwamen overgenomen door onderwijsondersteunend personeel zoals conciërges, administratief medewerkers en meer hulp in de klas. Avondactiviteiten worden niet meer gedaan en leraren volgden cursussen om om te kunnen gaan met de verhoogde werkdruk.
 
De maatregelen staan volgens AVS-voorzitter Petra van Haren “haaks op de beeldvorming van de politiek en minister Slob die vindt dat er eerst concrete plannen moeten liggen om de werkdruk terug te dringen”, voordat er extra geld voor werkdrukverlaging wordt vrijgegeven. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids