Normal_samenwerken

Stichting leerKRACHT organiseert samen met de PO-Raad, de VO-raad en de MBO Raad ook dit schooljaar het LeerKRACHT-besturenprogramma. Hierin gaan onderwijsbestuurders op bezoek bij gerenommeerde bedrijven zoals Bol.com, Wehkamp en Albert Heijn om met hen van gedachten te wisselen over het creëren van een professionele cultuur in de eigen organisatie. Het onderwerp van dit schooljaar is ‘verbetercultuur’. Dit meldt de VO-raad.

Nu ook de Onderwijsinspectie meer in gaat zetten op de verbetercultuur binnen scholen, is het zaak de aandacht te richten op de eigen cultuur binnen de school. De oplossing hierin kan zijn dat er een cultuur wordt gecreëerd van ‘elke dag samen een beetje beter’. Stichting leerKRACHT helpt een school dit te bereiken. Sinds de start met vijftien scholen in 2012 zijn er ondertussen ruim 600 middelbare scholen, basisscholen, mbo-opleidingen, Pabo’s en lerarenopleidingen die met de leerKRACHT-aanpak werken. 
 
Het programma is opgebouwd uit drie bijeenkomsten. Bij de eerste wordt er een bezoek gebracht aan een gerenommeerd bedrijf dat zelf een verbeteraanpak hanteert. De tweede bijeenkomst is een bezoek aan een schoolbestuurder (op een school) die al enkele jaren deelneemt aan leerKRACHT. Het programma wordt afgesloten met een ‘learn & lunchbijeenkomst’ waarin de onderwijsbestuurder samen met ervaringsdeskundigen uit het bedrijfsleven ideeën kan uitwisselen over het creëren van een verbetercultuur. 
 
De bedrijfsbezoeken vinden plaats in november 2017, het bezoek aan een schoolbestuur is in januari 2018 en de onderwijslunch in maart 2018. Voor elk van de drie bijeenkomsten kan er gekozen worden uit drie locaties en data. Aanmelden kan via deze link. De kosten voor het programma bedragen 600 euro voor de gehele cyclus van drie bijeenkomsten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids