Normal_schoolplein_spelen

Voor onderwijsinstelling de Ambelt in Zwolle, bedoeld voor voortgezet speciaal onderwijs, is morgen (1 augustus) een belangrijke dag. Een groot gedeelte van de schoollocaties, leerlingen, medewerkers en onderwijsaanbod wordt vanaf dan overgeplaatst naar lokale schoolbesturen. Dat meldt de Dedemsvaartse Courant. 

De overdracht is deze week door bestuurders van de overnemende partijen en de vakbonden afgerond tijdens een symposium. Hein van Asseldonk, vice-voorzitter van de VO-raad, en Jan Brink, wethouder onderwijs van de gemeente Zwolle, prezen tijdens deze bijeenkomst het lef en doorzettingsvermogen van de bestuurders. Zij hopen daarmee dat het passend onderwijs in de regio een stap in de goede richting doet.

Een van de locaties van de Ambelt staat in Hardenberg. Die school blijft onderdeel van de Ambelt in Zwolle. Ouders en leerlingen zullen nauwelijks iets merken van de overdracht. Bovendien blijft de lange samenwerking tussen de Ambelt en het Vechtdal College gewoon in stand. Over de toekomstige positie van het voortgezet speciaal onderwijs in Hardenberg wordt momenteel gebrainstormd door het samenwerkingsverband passend onderwijs .

De Ambelt is een onderwijsinstelling met scholen in Zwolle, Apeldoorn, Deventer, Nunspeet, Steenwijk, Meppel en Hardenberg. Vanaf 1 augustus aanstaande zijn er alleen nog locaties in Zwolle, Steenwijk en Hardenberg.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids