Normal_disabled-728522_960_720

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs laat onderzoek doen naar de voor- en nadelen van een rechtstreekse bekostiging van scholen voor leerlingen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). De demissionair staatssecretaris stemde toe na langdurig aandringen van de Tweede Kamer. Dit meldt Lesco.

De staatssecretaris kwam met zijn toezegging tijdens het algemeen overleg in de Kamer over de voortgang van het passend onderwijs, dat gisteren plaatsvond. Meerdere Kamerleden en met name D66'er Paul van Meenen willen dat de staatssecretaris een uitzondering maakt in de financiering voor scholen die lesgeven aan EMB-kinderen. Dekker is hiervan geen voor groep leerlingen met een visuele of auditieve beperking.

De staatssecretaris heeft nu toch beloofd te zullen kijken of de doelgroep afgebakend kan worden en wat de voor- en nadelen zouden wanneer deze scholen los van de samenwerkingsverbanden bekostiging krijgen. Dekker ziet hierin niet automatisch een oplossing maar is wel bereid tot een verdere discussie op basis van de uitkomsten van het onderzoek.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids