Logo_logo_ambelt_speciaal

Ambelt Kiest Koers, de grootschalige reorganisatie van de speciaal onderwijsstichting in de regio Zwolle is klaar. Gisteren zetten de bestuurders van alle partijen en vakbonden hun handtekening waarmee de operatie officieel werd afgerond. Per 1 augustus zullen de meeste leerlingen en medewerkers van voormalige Ambeltlocaties verdergaan bij reguliere scholen in de buurt.

De reorganisatie bij de Ambelt was nodig omdat de scholenstichting in rap tempo leerlingen door de invoering van het reguliere onderwijs. Volgens de onderwijsstichting is het zelfstandig voortbestaan van de koepel daardoor niet langer haalbaar. Het aanbod en de expertise in speciaal onderwijs van de Ambelt blijft wel behouden voor de regio en wordt overgedragen aan lokale partners.

In Zwolle, Steenwijk en Hardenberg blijft de Ambelt bestaan. De overige locaties gaan sluiten per 1 augustus. Docenten en ondersteunend personeel van deze scholen gaan voor zover mogelijk met de leerlingen mee naar hun nieuwe school.

Zo neemt in Apeldoorn de stichting De Onderwijsspecialisten het stokje van de Ambelt over. Zo'n zeventig leerlingen uit het voortgezet speiciaal onderwijs in Deventer zullen vanaf komend schooljaar hun lessen volgen aan het Etty Hillesum Luceum. Stad & Esch neemt het onderwijs van Ambelt over in Meppel. In Nunspeet en Elburg wordt het voortgezet speciaal onderwijs overgenomen door 's Heeren Loo.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids