Normal_rss_entry-91278

"Vandaag is een hele moeilijke dag, er is veel verdriet op onze school.’’ Dat zei directeur Jan Hofman van de J.H. Donnerschool in De Glind dinsdag tijdens een persbijeenkomst op de school waar de overleden veertienjarige Romy uit Hoevelaken op zat.

,,De kinderen zijn vanmorgen opgevangen in de klassen. Er was veel verdriet, radeloosheid maar ook saamhorigheid en verbondenheid’’, aldus de schooldirecteur.

"We voelen ons gedragen in dit verdriet. Deze week volgen we geen gewoon schoolprogramma. Het heeft er mee te maken dat dit een school is voor kinderen 'gekwetst door het leven’.'' Daarmee refereerde hij aan het feit dat de school onderwijs biedt aan leerlingen met gedragsproblemen. "Romy, wat was zij goed bezig. Zij werkte succesvol aan haar doelen. Het was een meisje op wie anderen konden steunen’’, aldus Hofman.

Romy's lichaam werd vrijdag aan het eind van de middag gevonden in het water langs het Emelaarsepad in Achterveld. Zaterdag werd duidelijk dat het meisje om het leven is gebracht. 

Door: ANP