Normal_thuiszitters__verzuim__thuis__kind__raam__pesten

Op 12 mei aanstaande organiseert Ouders & Onderwijs samen met Ieder(in) een informatiebijeenkomst in verband met de Landelijke Actieweek Thuiszitters. Professionals komen die dag uitleg geven over diverse onderwerpen. Het doel is om oplossingen aan te bieden die thuiszitten kunnen voorkomen. Dat meldt Ouders & Onderwijs. 

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor ouders die meer informatie willen over thuiszitten. Die dag komen onder meer Yvonne Vaneste en Lieke van der Meulen van het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheidszorg aan het woord. Voorzitter van Ingrado Carry Roozemond komt praten over de leerplicht en Ine van der Rijt vertegenwoordigt de onderwijsconsulenten. Ingur Zijlstra en Annie de Groot zijn er namens het Centrum voor Consultatie en Expertise.

De bedoeling is om de bijeenkomst daarnaast toegankelijk te maken via een livestream, zodat de lezingen voor iedereen te volgen zijn. Ouders kunnen dan niet alleen luisteren, via de stream wordt het waarschijnlijk ook mogelijk om actief mee te doen aan de bijeenkomst, door bijvoorbeeld vragen te stellen.

De Landelijke Actieweek Thuiszitters wordt gehouden van 8 tot en mei 12 mei aanstaande. Steunpunt Passend Onderwijs VO organiseert de week samen met partners. Scholen, schoolbesturen, samenwerkingsverbanden, gemeenten en jeugdzorg dragen die week een extra steentje bij om thuiszitten zo veel mogelijk terug te dringen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids