Normal_copyright_stockfreeimages__leerling_uitleg_hulp_samenwerken_juf_nakijken

School’s Cool in Breda maakt nog dit schooljaar een doorstart. Onder een nieuwe naam is er voor circa dertig kwetsbare leerlingen van basisscholen in de Brabantse stad plaats om samen met een coach de opstart naar de middelbare school gemakkelijker te maken. Dat meldt het AD. 

School’s Cool wordt vervangen door 'Siriuz, Kansrijk met een zetje'. Directeur Henriëtte Martens-Ankone zegt blij te zijn met deze stap. Ze laat weten dat de gemeente groen licht heeft gegeven voor de doorstart, door de beschikking 'Onderwijs Achterstanden Beleid 2017' op te sturen.
De laatste jaren hebben ongeveer honderd kinderen tussen de 12 en 18 jaar hulp gehad van School’s Cool. Deze kinderen hebben moeite met leren en worden via een een- of tweejarig traject door een vrijwilliger geholpen. Circa vijftig basisscholen en twintig locaties voor voortgezet onderwijs in de regio Breda en Etten-Leur waren aangesloten bij School’s Cool.

Tot vorig jaar werd de organisatie gefinancierd met VSV-gelden (het regionale convenant Voortijdig Schoolverlaten). Dat werd stopgezet, wat tot negatieve gevolgen leidde voor School’s Cool. Dankzij een nieuwe subsidiëring kan er een doorstart worden gemaakt waarbij vier organisaties samenwerken. Een daarvan is 'Siriuz, Kansrijk met een zetje'. Het doel is om kwetsbare kinderen een steuntje in de rug te geven, zodat zij mee kunnen komen in het onderwijs en niet ondergesneeuwd raken. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids