Normal_onderwijs__klas__schrijven__schoolspullen__pennenbak

70 leerlingen die speciaal voortgezet onderwijs volgen op de Ambelt in Deventer krijgen vanaf 1 augustus een nieuwe locatie. De leerlingen, leerkrachten en onderwijsondersteunende medewerkers worden vanaf dan overgenomen door het Etty Hillesum Lyceum. Dat meldt de Stentor.

Beide de medezeggenschapsraden hebben ingestemd met het nieuwe plan, dat al in september 2015 op tafel kwam. Door de overname kan het passend onderwijs aan de leerlingen van het Ambelt gewoon behouden blijven. Op de nieuwe locatie hebben leerlingen volgens beide scholen een grotere kans om te slagen.

Bijkomend voordeel van de overname is dat de leerlingen niet naar een andere plaats hoeven te verhuizen. Ze blijven in Deventer en komen vanaf het nieuwe schooljaar in een ‘Klas voor Individueel Plus Onderwijs’ of in een ‘Klas met Expertise’.

Leerkrachten van het Ambelt met specifieke kennis over het passend onderwijs gaan mee met de leerlingen. Op het Etty Hillesum Lyceum kan hun kennis namelijk ook van groot belang zijn voor collega’s van reguliere scholen.

Er is voor ouders een speciale informatieavond op woensdag 12 april aanstaande. Om 19.00 uur geven de directies van beide scholen op locatie De Keurkamp aanvullende informatie over de verhuizing van de leerlingen naar het Etty Hillesum Lyceum.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids