Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

Twee grote onderwijsinstellingen voor speciaal onderwijs in Twente en de Achterhoek gaan fuseren. De Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (SOTOG) en Zeer Moeilijk Lerende Kinderen Twente/Oost-Gelderland (ZML TWOG) slaan de handen ineen. Dit meldt Tubantia.

De scholen gaan samen verder onder de naam SOTOG. Samen bieden de scholen onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige handicap (cluster 3-onderwijs) en leerlingen met ernstige gedrags- en/of psychiatrische problemen (cluster 4-onderwijs) in de leeftijd van 4 tot en met 20 jaar. In totaal krijgen meer dan tweeduizend leerlingen op zeventien verschillende scholen onderwijs. Het betreffen acht basisscholen en negen middelbare scholen.
 
Door de fusie is het voortbestaan van ZML TWOG gered. Bijkomend voordeel is dat de organisatorische fusie ook een samenvoegen van kennis tot gevolg heeft. Volgens de stichtingen groeit de vraag naar ondersteuning in complexiteit waarvoor meer specialistische kennis nodig is. Door de handen ineen te slaan menen de stichtingen beter in staat te zijn om samen in deze behoefte te voorzien in plaats van elkaar te beconcurreren.  
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids