Normal_schoolbord_schoolkrijt_school

De Ambelt blijft voortbestaan in Hardenberg. Vorig jaar kwam naar buiten dat de school voor speciaal onderwijs zou worden overgenomen door het Vechtdal College, maar dat plan is van de baan. Openbaar Onderwijs Zwolle en omstreken ontfermt zich nu over de vmbo-locatie. Dat meldt de Stentor.

Het speciaal onderwijs van de instelling wordt overgedragen aan  samenwerkingspartners in het kader van het project Ambelt Kiest Koers. Doordat landelijk het passend onderwijs is ingevoerd en het aantal leerlingen op de Ambelt daalde, was de school genoodzaakt om zich bij partners in het reguliere onderwijs aan te sluiten.

Maarten Faas, voorzitter van het college van bestuur van De Ambelt, was er vorige zomer nog stellig van overtuigd dat er een akkoord was bereikt met het Vechtdal College. Voor de zeventig leerlingen zou dit een ideale oplossing zijn, omdat de expertise op die manier behouden kon blijven.

Wegens een gebrek aan draagkracht ging de samenwerking tussen de Ambelt en het Vechtdal College uiteindelijk niet door. Volgens regiodirecteur van de Ambelt, Aernoud Hoogendijk, liepen de meningen op het gebied van inzicht over de formatie en leerlingenprognoses sterk uiteen. Wel houden beide scholen contact met elkaar.

De Ambelt is straks onderdeel van de Zwolse instelling voor speciaal onderwijs. Voor de leerlingen verandert er verder niets; zij kunnen gewoon op hun vertrouwde school blijven. Nieuwe leerlingen zijn ook komend schooljaar van harte welkom op de speciale vmbo-locatie in Hardenberg.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids

Lees verder