Normal_sander_dekker322

De St. Maartenschool in het Gelderse Ubbergen krijgt geen persoonlijk bezoek van staatssecretaris Dekker van Onderwijs. Onlangs ging hij in op de uitnodiging van de school om langs te komen, maar Dekker heeft laten weten toch af te zien van het bezoek. Dat meldt het AD.

De school voor kinderen met een beperking heeft te maken met ernstige bezuinigingsmaatregelen. De leerlingen, die allen extra zorg nodig hebben naast de reguliere lessen, dreigen die hulp mis te lopen. Voor speciale gymlessen, zwembegeleiding of hulp van een orthopedagoog is geen geld meer, waardoor deze kosten bij de ouders komen te liggen.

De maatregelen zijn onderdeel van de Wet passend onderwijs. De St. Maartenschool behoort met nog zes andere scholen tot de onderwijsgroep Punt Speciaal, die in totaal bijna 4 miljoen euro moet besparen. De grootste angst van ouders en leerkrachten is dat de kinderen naar een reguliere basisschool overgeplaatst moeten worden. Volgens directeur Gillis Geschiere is dit volstrekt ondenkbaar.

Ondanks zijn afwezigheid liet Dekker wel een schriftelijke reactie achter. Daarin benadrukt hij dat alle kinderen van de school gegarandeerd op de juiste onderwijslocatie terecht zullen komen. Zijn ambtenaren bezochten de St. Maartenschool onlangs en hebben de problemen besproken en daarbij de garantie voor een goede oplossing afgegeven.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids