Normal_leerlingenvervoer_gehandicapte_leerlingen_speciaal_en_bijzonder_onderwijs

Zorg dat vervoer voor mensen met een beperking net zo vanzelfsprekend wordt als voor iedereen. Dit is de kernboodschap die Ieder(in) komende maandag zal inbrengen bij de hoorzitting in de Tweede Kamer over het doelgroepenvervoer.  Dat meldt Ieder(in).

Verschillende partijen, waaronder deskundigen, vervoerders, cliënten en gebruikers komen vandaag samen in een rondetafelgesprek. Onderwerp is het doelgroepenvervoer. Sinds de decentralisatie zijn gemeenten verantwoordelijk geworden voor een integrale benadering van het doelgroepenvervoer. Om een goede service te bieden moeten gemeenten en vervoerders meer met elkaar gaan samenwerken. De knelpunten hierin en de rol van de Tweede Kamer zijn onderwerpen die vandaag centraal staan.
 
Nu is het doelgroepenvervoer vaak te duur en te versnipperd. De oplossing hiervoor is meer samenwerking. Zo wordt in het noorden volgend jaar gestart met een experiment met het combineren van vervoer voor onder meer leerlingen, gehandicapten en wmo-cliënten. Taxibusjes voor de verschillende soorten vervoer zitten bijna nooit vol. Het combineren van het vervoer zou veel geld en tijd kunnen besparen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids