Normal_voorlezen__kinderboek__lezen

Kentalis heeft een voorleesboek uitgebracht dat geschikt is voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Het prentenboek 'Help! Weet jij het woord?' over konijn Tossie en Uil heeft veel mogelijkheden voor interactief voorlezen. Op deze manier worden kinderen zoveel mogelijk betrokken bij het voorlezen wat goed is voor hun taal- en leesontwikkeling. Dit meldt Kentalis.

In elke klas of groep zit wel een kind met een taalontwikkelingsstoornis. Toch zijn er maar weinig geschikte (voorlees-)boeken voor kinderen met een TOS verkrijgbaar, aldus Kentalis. In 'Help! Weet jij het woord?' gaan Tossie en Uil op zoek naar een cadeau voor de juf. Tossie weet precies wat hij wil geven, alleen weet hij het woord niet meer. In de vijf hoofdstukken van het boek lossen de voorlezer en het kind samen het probleem op.

Het boek is zowel bedoeld voor ouders als professionals in het onderwijs, de zorg en de kinderopvang. Het boek is uitgegeven als knieboek waardoor het op schoot geplaatst kan worden. De kinderen zien de prenten terwijl de ouder of begeleider de tekst op de achterkant voorleest. Ook staan er denkvragen als tip vermeld op de bladzijden die de voorlezer kan gebruiken bij het interactief voorlezen.

Het boek is voor 19,95 euro te bestellen in de webshop van Kentalis via www.kentalisshop.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids