Normal_klassenpost_meisje_en_jongen

Klassenpost is een nieuwe aanvullende taalactiviteit in het basisonderwijs. De eerste editie van deze boeiende onderlinge correspondentie vindt plaats in de week van 23 januari 2017. De landelijke campagne brengt al het goede van met de hand schrijven samen in een bijzonder taalrijk moment. Dit meldt Klassenpost.

Overal in Nederland pakken leerlingen de pen op om elkaar een met de hand geschreven brief toe te sturen. Deze unieke schrijfcampagne is speciaal bedoeld voor de groepen vijf tot en met acht van het primair onderwijs in Nederland.
 
De schrijfcampagne combineert op een praktische manier een echte met de hand geschreven correspondentie (taalvaardigheid) met een sociale onderlinge interactie (burgerschap). Leerlingen ontvangen per klas vanuit heel Nederland een met de hand geschreven brief (postverzending), waardoor er ook een aantrekkelijk topografisch aspect ontstaat.
 
Taalvaardigheid is voor alle leerlingen een belangrijke competentie om hun eigen talenten optimaal te ontwikkelen en deel te nemen aan de huidige en toekomstige samenleving. Zij moeten nu en later meer dan ooit kunnen samenwerken, creatief zijn, beschikken over digitale geletterdheid, problemen kunnen oplossen, kritisch kunnen denken, zichzelf kunnen sturen en sociaal en cultureel vaardig zijn.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids