Normal_copyright_stockfreeimages_kind_eenzaam_bang_weglopen_verdrietig

Ouders & Onderwijs organiseert samen met het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en Samenwerkend Toezicht Jeugd (STJ) het webinar 'Opstaan voor thuiszitters'. Met het webinar krijgen de deelnemers handvatten om samen na te denken over passende oplossingen voor kinderen die (ongewild) niet naar school gaan. Dat meldt Ouders & Onderwijs.

Wat als bij een kind de ontwikkeling niet vanzelf gaat en onderwijs niet voor de hand ligt? Wie moet dat regelen? En wat als onduidelijk is wat er met een kind aan de hand is, het kind thuis zit en niet naar school gaat? Wat als onderwijs én zorg nodig zijn? Is school altijd de oplossing of is er meer nodig? Wat kan het wijkteam doen? Onder meer over deze vragen gaat het gratis online webinar op donderdagmiddag 12 januari 2017.

Deelnemers gaan tijdens het webinar live in gesprek met Hella Wairata van STJ en Mark Weghorst van Ouders & Onderwijs. Aan de hand van concrete voorbeelden over kinderen bespreken zij de uitdagingen rondom thuiszitters en passend onderwijs.

Het webinar is bedoeld voor ouders, professionals in de jeugdsector, sociale wijkteams en het onderwijs. Aanmelden moet voor 10 januari 2017. Op www.oudersonderwijs.nl is meer informatie te vinden over het webinar.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids