Normal_download__4_

De Week van Respect heeft dit jaar als thema #jijmaakthetverschil en is van 7 t/m 13 november 2016. In de Week van Respect worden zoveel mogelijk kinderen, jongeren en hun begeleiders geactiveerd zélf bij te dragen aan een samenleving waar ruimte is voor iedereen, ongeacht afkomst, sekse, huidskleur, seksuele geaardheid, of geloof. Dit meldt weekvanrespect.nl.

Door met elkaar te praten over wie voor jou het verschil heeft gemaakt (die ene docent, sportcoach, of buurvrouw) wordt duidelijk hoeveel impact je zelf op anderen kunt hebben. Deze verhalen zijn de inspiratie voor iedereen om zelf actief het verschil te gaan maken voor een betere samenleving. Voor scholen is er lesmateriaal beschikbaar, samen met tools voor sportlessen en ideeën voor activiteiten.
 
Aan de Week van Respect 2016 werken inmiddels 139 burgemeesters, wethouders, Bekende Nederlanders, topsporters en Kamerleden mee aan de voorbereidingen. Zij kunnen bijvoorbeeld een persoonlijke gastles geven waarin samen met jongeren kan worden verkend hoe er inhoud kan worden gegeven aan een respectvolle samenleving. 
 
De Week van Respect 2016 is onderdeel van Voor Mekaar!. Dit is een samenwerkingsverband tussen diverse organisaties die campagnes ontwikkelen rondom de thema’s sociale veiligheid en onderwijs. Initiatiefnemers van Voor Mekaar! zijn Stichting School & Veiligheid en de Respect Education Foundation.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids