Normal_wetenschap_technologie_jochie_met_haar_omhoog

Van 1 tot en met 5 oktober vindt op het Malieveld in Den Haag het Shell Generation Discover Festival plaats. Hierin kunnen scholieren uit het basis- en voortgezet onderwijs en studenten actief kennismaken met wetenschap en techniek. Het Museon neemt deel aan dit science festival met een inspirerend Steden-paviljoen. Dit meldt Museon.

Het Generation Discover Festival bestaat uit verschillende paviljoens waar kinderen kennis kunnen maken met wetenschap en techniek door deel te nemen aan de activiteiten. Ook zijn er science shows, theatervoorstellingen en een reuzenrad. Het Steden-paviljoen van het Museon daagt kinderen uit om na te denken over de stad van de toekomst. Uitgangspunt is het gegeven dat over de hele wereld steeds meer mensen in een grote stad wonen. Wat kunnen we doen om die steden leefbaar te houden? In het Steden-paviljoen spreekt het Museon alle zintuigen aan: Kijk rond in virtual reality in wereldsteden als Dubai en Tokyo. Maak je eigen gebouw met behulp van blauw styrofoam, het materiaal waarmee architecten maquettes bouwen.
 
Het Museon is een van de partners van het Shell Generation Discover Festival. Generation Discover richt zich op scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs, studenten en jonge ondernemers: zij zijn de ontdekkers van de toekomst. Samen met haar partners wil Shell de komende jaren 1 miljoen jongeren inspireren en uitdagen hun ideeën te realiseren. Zo ontdekt Generation Discover zichzelf - met onze hulp. Het startschot voor Generation Discover is het vijfdaags festival op het Malieveld dat plaatsvindt van 1 tot en met 5 oktober. Een festival waarin jongeren alles wat wetenschap en technologie biedt, kunnen beleven. De verwondering, de vragen, de ontdekkingen, de oplossingen. Het wordt een festival dat de volgende generatie ontdekkers uit heel Nederland in beweging brengt. Kijk voor meer informatie op www.generationdiscover.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids