Normal_brandweer

Door een brand is een deel van het gebouw van de Martinus van Beekschool in Nijmegen onbruikbaar. Zes lokalen en de gymzaal zijn onbruikbaar. Toch geeft de school voor speciaal onderwijs wel les op de school. Daarvoor zijn een aantal klassen samengevoegd en krijgen sommige groepen les in een noodlokaal. Dat meldt Omroep Gelderland.

Op de basisschool voor speciaal onderwijs zitten kinderen met een spraak- of taalachterstand en slechthorende kinderen. Na de brand zijn meesters en juffen van de school bezig geweest om hun lokalen, voor zover mogelijk, op orde te krijgen. Een aantal klassen zullen niet naar hun oude lokaal terug kunnen keren, maar moeten in een noodlokaal of worden met andere klassen samengevoegd. Op de eerste schooldag is uitgebreid gesproken over de brand.

De afgelopen dagen zijn experts in de school geweest om de schade op te nemen en het herstel van de schade en de eerste schoonmaakwerkzaamheden te regelen. De verwachting van de school is dat het gebouw pas begin volgend jaar weer helemaal in gebruik is.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids