Logo_download__2_

School voor speciaal onderwijs De Ambelt en het Vechtdal College hebben vandaag een intentieverklaring ondertekend. De komende tijd gaan zij onderzoeken hoe de al bestaande samenwerking tussen de scholen verder kan worden vormgegeven. Dit meldt de Dedemvaartse Courant.

De bestuurders van beide organisaties zijn overeen gekomen dat komend schooljaar een definitief besluit wordt genomen over een bestuurlijke overdracht aan het Vechtdal College. De Ambelt gaat het voortgezet speciaal onderwijs in Hardenberg overdragen aan lokale partner het Vechtdal College, waarmee al lang een samenwerking bestaat.
 
De leerkrachten en het ondersteunend personeel gaan zoveel mogelijk mee met de leerlingen. Voor de leerlingen verandert er voorlopig niets.  Aanmeldingen voor het komend schooljaar kunnen gewoon plaatsvinden via de website van De Ambelt.
 
Met de invoering van het Passend Onderwijs in 2014 is er voor De Ambelt veel veranderd. Passend onderwijs heeft tot gevolg dat er minder leerlingen naar het (voortgezet) speciaal onderwijs gaan. Op verschillende plaatsen in Nederland gaat De Ambelt de samenwerking aan met andere lokale scholen in het (voortgezet) speciaal onderwijs. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids