Normal_klas__klaslokaal__kinderen__po__basisonderwijs

De PO-Raad, de VO-Raad en het expertisecentrum voor speicaal onderwijs LESCO hebben gezamenlijk een animatiefilmpje gemaakt waarin zij uitleg geven over de ontwikkelingen in het funderend onderwijs. De nadruk ligt daarbij op het passend onderwijs, waarbij steeds meer leerlingen met een beperking of extra ondersteuningsbehoefte naar het reguliere onderwijs gaan. De onderwijsorganisaties vinden dit een goede ontwikkeling omdat het de betrokkenheid van kinderen versterkt. Dit melden PO-Raad en LESCO.

De drie organisaties vinden het belangrijk dat kinderen al vroeg leren dat iedereen anders is maar dat met elkaar één samenleving vormen. Daarom vinden zij het een goede ontwikkeling dat leerlingen met en zonder beperking zoveel mogelijk naar dezelfde school gaan. Met het filmpje roepen LESCO en de onderwijsraden op deze samenwerking nog eens te versterken zodat participatie voor alle kinderen mogelijk wordt.

Het filmpje 'Meedoen' laat zien hoe onderwijs, zorg en jeugdhulp samenwerken om ervoor te zorgen dat kinderen zoveel mogelijk naar een reguliere school gaan. De drie organisaties roepen iedereen op om mee te doen en het filmpje te delen. Het filmpje vindt u op de Nationale Onderwijsgids in het kader 'Video' op de voorpagina.

© Nationale Onderwijsgids