Normal_leerling_docent_leerkracht

Voor nieuwe medewerkers op mytyl-/tyltylscholen en in de kinderrevalidatie is er geen richtlijn als het gaat om de basiskennis die zij moeten hebben. Nu maakt elke school en elk centrum zelf beleid ten aanzien van de startbekwaamheid van nieuwe medewerkers. Het Landelijk Overleg Onderwijs & Kinderrevalidatie (LOOK) start daarom een blended-learning cursus voor nieuwe medewerkers om hen wegwijs te maken in het speciaal onderwijs en de kinderrevalidatie. Dat meldt LOOK.

De blended-learning cursus die LOOK ontwikkelt is voor nieuwe medewerkers in het speciaal onderwijs en kinderrevalidatie die werken met lichamelijk en meervoudig gehandicapte kinderen. LOOK wil hiermee bijdragen aan landelijke uniformiteit voor wat betreft basiskennis van de nieuwe medewerkers. De cursus bestaat uit een algemene oriëntatie op speciaal onderwijs en kinderrevalidatie, diagnosebeelden en gevolgen voor leren, interdisciplinaire samenwerking en kansen ICT voor leerlingen met een handicap.

De cursus 'Wegwijs in het speciaal onderwijs en kinderrevalidatie' is vanaf het najaar beschikbaar. Het is tot stand gekomen met medewerking van lecso, Revalidatie Nederland en de Dutch-ACD.

© Nationale Onderwijsgids