Normal_kind__leerling__problemen__huiswerk__speciaal_onderwijs__achterstand__concentratie

Dr. Regina Stoutjesdijk heeft de Horizon Academieprijs 2016 gewonnen met haar proefschrift 'Children with emotional and behavioral disorders in special education', een promotieonderzoek naar leerlingen met gedrags- en emotionele problemen in het speciaal onderwijs. De Horizon Academieprijs is bestemd voor de beste academische proefschriften op het gebied van jeugdzorg en speciaal onderwijs binnen Nederland. Dit meldt de Onderwijsraad. 

Op maandag 23 mei heeft Loes Ypma, Tweede Kamerlid van de PVDA en woordvoerder Jeugdzorg en Basisonderwijs, Speciaal en Passend onderwijs de Horizon Academieprijs uitgereikt aan de winnaars. Naast 3000 euro krijgen zij de mogelijkheid om een boek te schrijven. Het proefschrift van Stoutjesdijk heeft zij omgebogen naar een praktisch boek voor professionals in het speciaal onderwijs: ‘Kinderen met gedragsproblemen in het speciaal onderwijs’.
 
Met de Horizon Academieprijs wil Horizon ervoor zorgen dat universiteiten aandacht hebben voor speciaal onderwijs en jeugdzorg. Ook wil Horizon wetenschappelijk onderzoek toegankelijk maken voor de praktijk. 
 
© Nationale Onderwijsgids