Normal_kid-learning-2023-05-16-16-26-51-utc

Taalschool de Globe in Enschede heeft afgelopen woensdag drie nieuwe lokalen geopend. De school wil ervoor zorgen dat kinderen de kans krijgen om Nederlands te leren, zodat ze uiteindelijk naar een reguliere basisschool kunnen. Inmiddels heeft de school al 260 leerlingen. Dit meldt AD.

De Globe heeft de lokalen geopend in Boekelo, vlak naast een opvang voor Oekraïners. Een handige locatie, omdat 65 Oekraïense kinderen ook Nederlands leren op de school. Verder bestaat de groep uit leerlingen afkomstig uit Azië, Afrika en het Midden-Oosten. 

Ouders

De drie nieuwe lokalen bestaan uit klassen van maximaal vijftien leerlingen, die in één jaar voldoende Nederlands leren om uiteindelijk door te kunnen stromen naar een reguliere basisschool.
 
Verder verwelkomt Globe niet alleen kinderen uit Enschede en omliggende gemeenten, maar ook de ouders. Vaak kunnen de ouders van deze kinderen ook geen Nederlands spreken, en hiermee kunnen de families samen thuis oefenen.
 
Het concept van de Globe blijkt gewild. Afgelopen schooljaar heeft hun tweede locatie aan de Dr. Benthemstraat vier noodlokalen bij geplaatst om nieuwe scholieren te kunnen herbergen. De locatie in Boekelo is nu de derde vestiging.
 
Door: Nationale Onderwijsgids / Marian van Reesch