Normal_voetbal_kinderen__compfight_

Op donderdag 26 mei vindt de allereerste editie van de Special Heroes Voetbalbattle plaats. Meer dan dertig Special Heroes scholen uit Noord- en Oost-Nederland strijden tegen elkaar op de voetbalvelden van Sportcampus De Pelikaan in Zwolle. En hoewel maar één schoolteam met de felbegeerde voetbalcup naar huis kan gaan, is meedoen het hoofdmotto voor de leerlingen uit het praktijk- en speciaal onderwijs. Dat meldt Special Heroes.

'Iedereen kan een held zijn!' Dat is de slogan van Special Heroes, een stimuleringsprogramma voor kinderen en jongeren met een beperking. Special Heroes wil leerlingen binnen het speciaal (basis) onderwijs laten ervaren hoe leuk het is om te sporten, bewegen en participeren in kunst en cultuur. In samenwerking met lokale sport- en cultuuraanbieders kunnen leerlingen onder schooltijd proeven van diverse vormen van sport, kunst en cultuur. De echte enthousiastelingen volgen na schooltijd nog een les om vervolgens door te stromen naar de vereniging.

Naast de onderschoolse clinics organiseert Special Heroes ook diverse battles in het land. De voetbalbattle in Zwolle is er een van. Leerlingen krijgen de kans in teamverband binnen een specifieke tak van sport met andere scholen de strijd aan te gaan. Ieder met zijn eigen kwaliteiten.

Op donderdag 26 mei om 10 uur gaat de voetbalbattle van start op sportcampus De Pelikaan, in Zwolle. Zowel recreatieve als prestatieve teams spelen tegen elkaar op deze dag. Rond 13.45 uur is bekend welk team gewonnen heeft. Naast de voetbalwedstrijden vindt ook een aantal side-events plaats. Het belooft een leuke en sportieve dag te worden, mede mogelijk gemaakt door de inzet van studenten van de Calo uit Zwolle, scheidsrechters van de KNVB en vele anderen.

© Nationale Onderwijsgids