Normal_kind_peuter

Er is nog weinig kennis over de ontwikkeling van kinderen met een grote achterstand in de verstandelijke en motorische ontwikkeling. Het project ‘Opvolgen Jonge Kinderen met een Ontwikkelingsvertraging' (OJKO) heeft als doel om kennis uit te breiden voor hulpverleners en ouders. Hiervoor is het nog op zoek naar kinderen tussen de nul en vier jaar oud. Dat meldt Vakblad Vroeg.

Gedurende een periode van 2 jaar wordt de halfjaarlijkse kindontwikkeling in beeld gebracht. Met ‘ontwikkeling’ wordt bedoeld: sociale vaardigheden, communicatieve vaardigheden, emotionele vaardigheden, verstandelijke vaardigheden en motorische vaardigheden. De onderzoekers willen zo meer inzicht krijgen in het ontwikkelingsverloop van kinderen met een grote ontwikkelingsvertraging. Belangrijke mijlpalen in de ontwikkeling zullen ook geanalyseerd worden zodat hulpverleners en ouders deze informatie kunnen gebruiken in de toekomst.
 
Hier heeft OJKO hulp voor nodig. Zorgprofessionals of kinderen binnen deze doelgroep kunnen zich aanmelden via ojko@rug.nl of 050-3636175. De instapperiode is verlengd tot en met december 2016.
 
Het project dat in 2014 is gestart heeft al een flink aantal ouders en kinderen bezocht. Ouders vinden het een interessant project en het is voor belangrijk om mee te doen: voor hun kind maar ook voor kinderen in de toekomst. Het project is een samenwerking tussen de Katholieke Universiteit Leuven en de Rijksuniversiteit Groningen.
 
© Nationale Onderwijsgids