Logo_special_heroes_handicap

Op donderdag 21 april 2016 organiseren Special Heroes en Stichting Survival Havelte de derde editie van de Special Heroes Survival Challenge voor leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs Noord-Nederland. Ruim 700 leerlingen van 18 scholen nemen deel aan de survival run die plaatsvindt in en rond Havelte. De leerlingen gaan over een parcours vol met uitdagende hindernissen. Dat meldt Special Heroes.

Sinds 2014 organiseert Survival Challenge Havelte samen met Special Heroes een survivalrun voor speciale doelgroepen, omdat het voor deze doelgroepen minder vanzelfsprekend is om deel te kunnen nemen aan reguliere sportevenementen. Bij de Challenge zijn ongeveer 400 jongeren van 12 tot 20 jaar met gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek en bijna 300 leerlingen met een verstandelijke beperking. Het gaat om jongeren die door hun beperking moeilijkheden hebben met leren en/of moeilijk opvoedbaar zijn en beter tot hun recht komen binnen het speciaal onderwijs. De deelnemers zijn afkomstig van scholen uit: Smilde, Assen, Emmen, Hoogeveen, Damwoude, Drachten, Leeuwarden, Ommen, Meppel, Zwolle, Hardenberg, Steenwijk, Nunspeet en Ermelo. Zij gaan in teams van maximaal zes leerlingen de uitdaging aan. Elk team wordt begeleid door één of meerdere medewerkers van de scholen.

Special Heroes laat kinderen met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 tot en met 19 jaar. Ook voor hen wordt het sporten met anderen gewoon, dat maakt het heel bijzonder. Samen grenzen verleggen, ieder op zijn eigen manier. Het programma wordt in nauwe samenwerking met scholen, lokale sportverenigingen en andere sportaanbieders uitgevoerd. In Noord-Nederland is Special Heroes actief op 34 scholen voor jongeren met een auditieve-, verstandelijke- en/of gedragsbeperking.

© Nationale Onderwijsgids