Normal_smartphone_app__2_

De NSDSK heeft van de NSGK een cheque van 60.000 euro ontvangen voor de ontwikkeling van een KinderGebaren-app. De applicatie is bedoeld voor jonge kinderen met een auditieve beperking en kinderen uit hun directe omgeving. Dat meldt Doof.nl.

De NSDSK, een zorgaanbieder voor iedereen met een gehoor-, spraak- of taalbeperking, ontving het geldbedrag op de behandelgroep De Knipoog in Amsterdam. Dove en slechthorende kinderen uit de behandelgroep waren bij de overhandiging aanwezig.

De KinderGebaren-app is een uitbreiding van de pilot in 2014. Gebruikers van de app zijn doof of slechthorend of hebben een iemand in de directe omgeving die gebruik maakt van gebaren in de communicatie. De eerste module is waarschijnlijk na de zomer beschikbaar. De app heeft in totaal vier modules met vijftig gebaren.

De app kan een bijdrage leveren aan het Passend onderwijs, waarin kinderen met een beperking zoveel mogelijk een plekje krijgen binnen het reguliere onderwijs. Klasgenoten worden bewust gemaakt van het feit dat horen en praten niet vanzelfsprekend is en dat communicatie via gebaren leuk kan zijn. 

© Nationale Onderwijsgids