Normal_dekker

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs heeft met kinderen met autisme in de autismetrein gesproken. De gesprekken gingen over wat de kinderen wensen in het onderwijs. Dat meldt Vanuit autisme bekeken. 

"Je hebt alleen een beperking omdat anderen je een beperking toedichten", zei één van de kinderen met autisme. Zij krijgen van 2 tot en met 9 april in de Autismeweek, georganiseerd door de Nederlands Vereniging voor Autisme, extra aandacht. Doel van deze week is om vooroordelen en misverstanden in de samenleving over mensen met autisme weg te nemen.

De gehele Autismeweek staat bol van de evenementen door het hele land. Veel zorginstellingen doen mee aan de evenementen, waarin de NVA een coördinerende rol heeft. “Er komen steeds meer initiatieven door het hele land en is er veel aandacht in de media”, zegt woordvoerster Joli Luijckx. “Als ik mijn eigen gemeente in rij zie ik op een informatiebord gelijk dat deze week in het teken staat van autisme. Ik vind het geweldig dat het zich als een olievlek verspreidt.”

Lees hier een uitgebreid artikel over de Autismeweek op de Nationale Onderwijsgids. 

© Nationale Onderwijsgids