Normal_kind_jongen_ogen_jong_2343

De geheel vernieuwde website onderwijsjeugd.nl wil zorgen voor kwaliteit en samenhang van opvoeding, onderwijs, opvang, ondersteuning, hulp en begeleiding. Met deze website willen de PO-Raad, de VO-raad en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) concrete bouwstenen bieden aan gemeenten en onderwijsinstellingen voor de verbinding en afstemming tussen onderwijs en jeugd. Dat meldt Passend Onderwijs.

Samenwerking van professionals met ouders en jeugdige zelf is nodig om alle kinderen het recht op optimale kansen te geven om zich te ontwikkelen. Dat vraagt namelijk om kwaliteit van de basisvoorzieningen, zoals kinderopvang, onderwijs en preventieve ondersteuning in de gemeenten. Zo kan voor elke jeugdige (en zo nodig zijn/haar ouders) een passend aanbod aan onderwijs, opvoeding, ondersteuning en hulp geboden worden in alle leefdomeinen waar de jeugdige zich beweegt.

Op de website worden een aantal begrippen uitgelegd en worden er ook bruikbare instrumenten aangeboden in de Toolbox. Daarnaast is er ook een ontwikkelagenda: de agenda voor de verbinding van passend onderwijs en jeugdhulp. Deze agenda wordt gezamenlijk opgesteld. Zowel gemeenten als schoolbesturen/samenwerkingsverbanden kunnen onderwerpen agenderen. Verder biedt de website ook een lijst met nuttige websites waar verdere specifieke informatie te vinden is. 

© Nationale Onderwijsgids