Logo_boor_logo

In november 2015 heeft de Onderwijsinspectie onderzoek gedaan naar de financiële continuïteit van Stichting BOOR. BOOR kwam in 2013 onder verscherpt toezicht te staan vanwege financiële problemen. De afgelopen jaren is hard gewerkt om de financiën weer op orde te krijgen. Met succes, want de Inspectie beëindigt op basis van haar onderzoek het aangepast financieel toezicht. BOOR heeft nu weer een basisarrangement.  Dit meldt de scholenstichting.

Huub van Blijswijk, voorzitter van college van bestuur van BOOR, noemt de beëindiging van het aangepaste toezicht ‘een belangrijke mijlpaal’. “Bij BOOR is alles op alles gezet om dit resultaat te bereiken en natuurlijk zijn we daar blij mee. Voor ons is dit geen reden om tevreden achterover te leunen, maar juist een extra motivatie om te blijven verbeteren. Er is genoeg werk aan de winkel, denk alleen al aan de hoge werkdruk in het onderwijs en het lerarentekort. BOOR blijft zich volop inzetten voor het best denkbare openbaar onderwijs in Rotterdam.”

In het najaar van 2015 beëindigde de Onderwijsinspectie ook al het verscherpte toezicht op de kwaliteit van het bestuurlijk handelen bij BOOR. Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam. In totaal zijn er 82 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 leerlingen wordt lesgegeven.

© Nationale Onderwijsgids