Normal_schippers2345

Leerlingen van twee klassen van de Doornse Beukenrode Onderwijs, een school voor voortgezet speciaal onderwijs, kregen een gastles van minister Schippers van Volksgezondheid. De minister gaf een gastles maatschappijleer en sprak onder meer over de vluchtelingenproblematiek, haar werk en haar privéleven. Na afloop van de gastles opende Schippers een zogenaamd 'pannaveldje'. Dat meldt Nieuwsblad De Kaap.

Minister Schippers kwam op de Doornse school terecht, omdat haar broer daar les geeft. Schoolvoorzitter Kees de Bruin zegt het mooi te vinden dat de minister hier tijd voor maakt om zo kennis te maken met dit type onderwijs. “Mede daarom vonden wij het een mooie aangelegenheid om haar ons nieuwe pannaveldje – een klein voetbalveldje op het schoolterrein – te laten openen.”

De gastles van de minister stond in het teken van het vluchtelingenprobleem. De Bruin legt uit het dat onderwerp 'vluchtelingen' afkomstig is uit het lesprogramma en dus niet specifiek uitgekozen vanwege de komst van de minister. Na afloop van de les mocht Schippers om het pannaveldje te openen een bal door het goal schoppen. “Het is een mooi initiatief en het is erg belangrijk dat kinderen af te toe naar buiten kunnen om te sporten", aldus de minister na afloop.

Tot slot hebben De Bruin en zijn bestuurslid Naïma Rahmouni nog een eindgesprek gehad met de minister. In dit gesprek hebben De Bruin en Rahmouni vooral hun zorgen geuit over de toekomst van het speciale onderwijs. “Zo is bijvoorbeeld ons CAO gestoeld op primair onderwijs, terwijl wij voortgezet onderwijs geven", aldus schoolvoorzitter. Schippers heeft beloofd de zorgen aan te kaarten bij haar onderwijs-collega's. 

© Nationale Onderwijsgids