Normal_normal_budget_geld_bezuinigingen35

Door de invoering van het passend onderwijs heeft het college van gemeente Barneveld besloten dat de subsidie van het taalleescentrum van de Vogelhorst en de kansklas taal van de Rehobothschool wordt beëindigd. De financiering voor het Onderwijsachterstandenbeleid wordt wel doorgezet. Dat meldt gemeente Barneveld. 

Het college van Burgemeester en wethouders zegt dat door het passend onderwijs het nu aan de samenwerkingsverbanden en de scholen is om te bepalen of en hoe ze het taalleescentrum en de kansklas verder willen invullen met activiteiten binnen het onderwijsaanbod van de scholen.

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs berichtte onlangs dat gemeenten in ieder geval tot 1 januari 2017 nog de specifieke uitkering gemeentelijke onderwijsachterstandenbeleid ontvangen. Daarom heeft het college van Barneveld besloten het daaruit voortvloeiende uitvoeringsplan, van waaruit onder andere de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) wordt gefinancierd, ook met een jaar te verlengen. 

De subsidiebedragen voor regulier peuterspeelwerk en VVE zijn verhoogd. Deze bedragen waren sinds 2009 niet meer aangepast. Loonontwikkelingen, scholingskosten en dergelijke maakten aanpassingen noodzakelijk.

© Nationale Onderwijsgids